İran İsrail’e Cevap Vereceğiz Dedi ve Mossad Üssünü Vurdu

Siyonist İsrail’in Suriye’ye yaptığı son saldırıda 2 İranlı subayın şehit edilmesi üzerine, İran saldırıya yanıt vereceğini söylemişti.

İran tarafında çeşitli kanallardan yapılan açıklamalarda, intikam açıklamaları yapılmış ve İsrail’e caydırıcı bir cevap verileceği beklenmeye başlamıştı.

Ve beklenen cevap geldi. İran’dan fırlatılan 12 balistik füzeyle Kuzey Irak’taki Erbil kentinde yer alan ABD konsolosluğunun bulunduğu bölgeye saldırı düzenlendi.

Erbil’de korkunç patlama seslerinin duyulmasının ardından Irak meydası bu bölgeye onlarca roket ve füze isabet ettiğini duyurdu.

Bölgede hedef alınan ve konsolosluk bünyesindeki binaların bir kısmının İsrail-Mossad tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Olayın ardından Kuzey Irak yerel yönetiminin İçişleri Bakanlığı Amerika’nın Erbil’deki yeni binasını hedef alan 12 füze sınırların ötesinden ve Irak’ın doğusundan fırlatıldığını açıkladı.

İran devlet medya kuruluşu IRNA, yerel haberlere atıfta bulunarak, saldırıda “gizli İsrail üslerinin” hedef alındığını belirtti.

İsmi açıklanmayan bir Iraklı yetkili, balistik füzelerin ayrıntı vermeden İran’dan atıldığını söyledi. Mermilerin İran yapımı Fetih-110 olduğunu ve muhtemelen geçen hafta Suriye’de bir İsrail saldırısında öldürüldüğü iddia edilen iki Devrim Muhafızı’na misilleme olarak ateşlendiğini söyledi.