İran, İsrail-Mossad Üssüne Yapılan Balistik Füze Saldırısını Üstlendi

Iraklı ve ABD’li güvenlik yetkilileri, Pazar günü Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentindeki ABD konsolosluğuna 12 kadar füze ateşlendiğini ve birkaç füzenin binayı vurduğunu söyledi.

Erbil’in havaalanı yerleşkesinde konuşlu ABD kuvvetleri, geçmişte roket ve insansız hava araçları saldırılarından ateş altında kalmış ve ABD’li yetkililer İran destekli grupları suçlamıştı.

İran medyası İsrail istihbarat kurumu olan Mossad’ın bir hücresinin vurulduğunu açıkladı.

İran medyasında Devrim Muhafızları Ordusu’nun bu askeri operasyon-misillemeyi kabul ettiği bildirildi.

İran resmi haber ajanslarının bildirdiğine göre, İran Devrim Muhafızları Pazar günü daha sonra Erbil’deki İsrail “stratejik merkezlerine” yönelik füze saldırılarının sorumluluğunu üstlenen bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, “İsrail’in saldırılarının herhangi bir tekrarı sert, kararlı ve yıkıcı bir yanıtla karşılanacaktır” denildi. İsrail, bu hafta başlarında Suriye’de düzenlediği askeri saldırı ile Devrim Muhafızları’nın iki üyesini öldürdü.

Balistik füzelerin Erbil’deki Mossad karargahına ateşlendiği ve olay yerinde can kayıplarının olduğu belirtildi. Haberde ayrıca, İran istihbarat kurumunun ülkede faaliyet gösteren bir İsrail casus şebekesini de çökerttiği belirtildi.