İRAN: İSRAİL’in İllegal Adımları Engellenmeli!

İran’ın BM daimi temsilcisi yardımcısı İshak Al-i Habib, korsan rejim İsrail’in illegal uygulamalarına tepki verilmemesi bu rejimi daha da küstahlaştırdığını, uluslararası camia siyonist rejimin azgınlığına son vermesi gerektiğini vurguladı.

Salı günü BM güvenlik konseyinde düzenlenen Ortadoğu ve Filistin konulu oturumda konuşan Al-i Habib, son yetmiş yılda işgalci ve gaspçı rejim İsrail mazlum Filistin milletinin haklarını ihlal etmeyi sürdürdüğünü belirterek, katil rejim sadece 2018 yılında yaklaşık 300 Filistinliyi şehit ettiğini ve 29 bin Filistinliyi de yaraladığını belirtti.

İran’ın BM daimi temsilcisi yardımcısı İshak Al-i Habib, uluslararası camia Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını reddetmesi ve bunun yanında da Lübnan toprakları ve Suriye’nin Golan tepelerinin işgalini de kınaması gerektiğini vurguladı.

Amerika devleti İsrail’e verdiği destekle BM güvenlik konseyini de etkisiz hale getirdiğini kaydeden Al-i Habib, siyonist rejim bu sayede kısa ömrü boyunca 15 savaş başlattığını ve çevresindeki ülkelere saldırdığını ifade etti.

İran’ın BM daimi temsilcisi yardımcısı İshak Al-i Habib ayrıca korsan İsrail’in kitle imha silahlarına işaret ederek, Tel aviv saldırı amaçlı birçok füze ürettiğini ve bu füzelerle bölgede istediği her noktayı vurabilecek güce kavuştuğunu ki bu da bölge ülkelerinin tümüne yönelik tehdit sayıldığını kaydetti.

Al-i Habib, siyonist rejim bir süre önce de İran İslam Cumhuriyeti’ni nükleer saldırı ile yok etme tehdidini savurduğunu, gerçi bu tehdit bir kuruntudan öteye gidemeyeceğini belirtti.

Al-i Habib ayrıca BM bildirgesinin 51. Maddesine göre bölgedeki tüm ülkeler siyonist rejimin askeri saldırılarına karşı meşru savunma hakkına sahip olduklarını vurguladı.