İran İHA Teknolojisi, Siyonist İsrail Basınında

İsrail medyası, İran Ordu Günü vesilesiyle başkent Tahran’da yapılan askeri geçit törenini yorumlayarak, İran’ın saldırı İHA’larının İsrail için önceki yıllara göre daha büyük bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

El Meyadin’de yer alan habere göre, İsrail medyası, İran Ordu Günü vesilesiyle İran’da yapılan askeri törenin ana temasının saldırı İHA’ları alanındaki iyileştirmeler olduğunu belirtti.

İsrail medyasında dünkü askeri geçit töreninde gösterilen son derece gelişmiş insansız hava aracının 3 bin km mesafeye ulaşabilen “Keman 22” isimli bir İHA olduğunu kaydederek, bu mesafenin İsrail’in boyutunu kapsadığı ifade edildi.

Siyonist rejim medyasında, “İran, kendini yenileyerek, askeri geçit töreninde bir saldırı İHA’sını gösteriyor. Bu konu, İsrail’in İran nükleer projesine saldırma tehditleri zemininde askeri geçit töreninde konuşma yapan İran Cumhurbaşkanının saldırgan mesajına katılıyor. Son aylarda duyduğumuz gibi, İsrail’in İran’a saldırması durumunda, İran’ın İsrail’in göbeğine saldıracağına söz veriyor” denildi.

İsrail medyası, “Yıllarca daha az önemli bir tehdit olan saldırı İHA’ları bugün, önceki yıllarda bildiğimizden çok daha büyük bir tehdit haline geldi” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in medyasının yorumu, İran ordusunun, Şehit Seyyad Hava Savunma Sisteminin yükseltilmiş versiyonu olan Seyyad Taktik sisteminin modern versiyonu da dahil olmak üzere yeni silahlara ve askeri teçhizata sahip olduğunu açıklamasının ardından geldi.

“Şehit Seyyad” Hava Savunma Sisteminin geliştirilmiş versiyonu olan “Seyyad Taktik” sisteminin modern versiyonu ilk kez ortaya çıkarken, yeni versiyonda radar ve füze fırlatıcı tek bir şasi üzerine yerleştirildi. Bunun da savunma sisteminin daha fazla intikal ve harekete sahip olmasını sağladığı kaydediliyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün törende yaptığı konuşmada, İran ordusunun yetenekleri ve savunma sanayilerindeki ilerlemeye değinerek, İsrail işgalini ülkesine karşı harekete geçmemesi konusunda uyarmıştı.