IRAK Milletvekili, İSRAİL Bağlantılı Anlaşmayı İfşa Etti

Irak milletvekili Aliye Nasif, Irak’taki denetleme kurumlarına çağrıda bulunarak Irak Sivil Havacılık İdaresi’nin İsrail’le bağlantılı bir güvenlik şirketiyle yaptığı anlaşmanın iptal edilmesini istedi.

“Al Sumeria News” sitesine konuşan Irak Parlamentosu üyesi Nasif, Irak Sivil Havacılık İdaresi’nin İsrail’le bağlantıları bulunan “Business Intel” adlı şirketle Uluslararası Bağdat Havaalanı’nın güvenliğiyle ilgili anlaşma imzaladığını söyledi.

Iraklı milletvekili, söz konusu anlaşmayla Bağdat Havaalanı’nın kapısının düşman istihbaratına sonuna kadar açılacağını ve bu güvenlik ihlali karşısında yetkililerin hiçbir şey yapmadıklarını ifade etti.

Irak Parlamentosu 26 Mayıs’ta İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan bir yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etmişti.

Onaylanan yasaya göre İsrail ile ilişki kurmak ve normalleşmenin yanı sıra iş birliği yapmak da “suç” kategorisine giriyor.

Yasada İsrail ile siyasi, diplomatik ve güvenlik iş birliği yapanların cezası “müebbet hapis” ve “idam” olarak belirlendi. 

Yasanın Irak Parlamentosu’nda onaylanmasının ardından başkent Bağdat’ta sokağa çıkan halk sevinç gösterileri yaparak “İsrail’e hayır, batıla hayır, Irak’a evet” ve “İsrail’e ölüm” sloganları attı.