İntifada Konferansı “HEP BİRLİKTE FİLİSTİN’e DESTEK” Sloganıyla Başlıyor

İran ‘ın başkenti Tahran’da bugün başlayacak olan konferansın gündeminde bir önceki Filistin İntifadasına destek konferansında vurguladığı konular da önemle yer alacak.

Ayetullah Hamenei, 2011 yılındaki 5. Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı’nda, “İslam ümmetinin en büyük hedefi başta Filistin toprakları olmak üzere İslam topraklarının bir karışının dahi işgalde kalmamasıdır ve bu da ancak İslam ülkeleri ve milletleri ve direniş gruplarının sabır ve tedbirleriyle ve vahdetleriyle mümkündür” demişti.

İslam İnkılabı Rehberi, Filistin Meselesi’ni İslam dünyasının en önemli ortak meselesi olarak nitelerken, müslümanların ilk kıblesi ile Filistin’de diğer dini merkezlerin ve mekanların tahrip edilmeye çalışılmasının bunun en bariz örneği olduğunu, Filistin topraklarının parçalanmasını içeren her türlü planı reddettiklerini ve kınadıklarını bildirdi ve Filistin Devleti’nin BM üyesi olarak tanınmasının ise terör rejiminin istekleri doğrultusunda işgal ettiği Filistin topraklarında resmiyette tanınmasından başka bir sonuç getirmediğinin altını çizmiştir.

Ayetullah Hamenei, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin meselesinin çözümünde; mantıklı, açık ve adaletli planının olduğunu belirterek bütün dünya kamuoyu önünde siyasi esaslara göre Filistin milleti arasında referandum yapılmasını Filistin meselesinde bir çözüm yol olarak gösterdi.