İngiltere’de Yüz Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü

İngiltere’de İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de “soykırımın durdurulması” çağrısıyla 8. kez “ulusal yürüyüş” düzenleyen yüz binlerce kişi, Gazze’de acil ateşkes istedi.

Başkent Londra’daki İngiliz yayın kuruluşu BBC önünde toplanıp Başbakanlık ile bazı bakanlıkların bulunduğu Whitehall Caddesi’ne yürüyen göstericiler, İngiliz hükümetini, “İsrail’in Gazze’deki soykırımına suçları ortak olmakla” itham etti ve hükümeti bu ortaklığa son vermeye çağırdı.

Ellerinde, “Özgür Filistin”, “Gazze’yi bombalamaya son verin”, “Şimdi ateşkes” ve “Katil Netanyahu” yazılı pankartlar taşıyan Filistin yanlısı göstericiler, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de, “soykırımın durdurulması” talebinde bulundu.

Yürüyüşü organize eden Filistin Dayanışma Kampanyasından (PSC) yapılan açıklamada da İngiliz hükümetinin Uluslararası Adalet Divanının (UAD) kararına verdiği yanıtın “kesinlikle utanç verici” olduğu belirtilerek söz konusu yanıtın, mahkemenin kararının önemini ve aciliyetini küçümsemeye çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, İngiltere’nin İsrail’e silah ihracatının askıya alınmasının, “acil tepki” olması gerektiğinin altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

“Ancak İngiliz hükümeti bunun yerine, Gazze’deki ve bölgenin diğer yerlerindeki Filistinli mültecilere temel hizmetlerin sağlanmasında hayati rol oynayan UNRWA’ya yönelik finansmanın askıya alınmasında diğer ülkelere katıldığı vurgulandı. Bu, bir soykırım bağlamında vicdansızlıktır.”

Gösteriye katılanlardan Hannah, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, “Burada bulunmamızın nedeni, Filistin halkını temsil etmek, İngiliz hükümeti onların yanında olmasa da dünyanın onların yanında olduğunu gösterme gibi bir görevimiz olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Hannah, yürüyüşe her yaştan insanın katılıp, Filistin’e desteğini gösterdiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Etrafınıza bakarsanız, her yaştan insan var. Her etnik kökenden, toplumun her kesiminden insanlar bir araya gelmiş durumda ve (Filistinliler) unutulmuş gibi hissetseler de unutulmadıklarını göstermek için onlara destek olmak bizim görevimiz. Hepimiz onların yanındayız ve yıllardır da öyleyiz.”

Hannah, İngiliz hükümetine, Gazze’de acil ateşkes talebinde bulunması çağrısında bulundu.