İngiltere’de Siyonizm Karşıtı Yahudi Hahamlar: İSRAİL’E ÖLÜM!

Dün Londra sokaklarında siyonizm karşıtı “Natura Karta” hareketinden Ortodoks Yahudi hahamlar, Filistin bayrağı sallayarak Dünya Kudüs Günü’nü kutlamak için destek oldular.

katılımcılar, çevresinde İsrail karşıtı sloganlar ve Filistin bayrağı bulunan açık bir otobüse binerek, turistik yerler ve hükümet binaları da dahil olmak üzere şehrin çeşitli yerlerinden geçerek, Kutsal Kudüs’ün ve Filistinlilerin özgürleştirilmesine desteklerini ifade ettiler.

Siyonizm karşıtı Yhudi Hahamlar, “İsrail’e ölüm”, “Yaşasın Filistin”, “Kudüs Günü Filistin halkına destek günüdür” sloganları atarak Filistin işgaline son verilmesi çağrısında bulundular. Yahudi hahamlar, İngiliz Başbakanlık Ofisi’nin önünden geçen otobüste “İsrail’e Yaptırım” diye bağırarak Filistin bayrağını salladı.

Protesto, Londra’daki yıllık Kudüs Günü yürüyüşünü koordine eden İngiliz İslami İnsan Hakları Komisyonu tarafından düzenlendi.

İsrail karşıtı Naturi Karta Hareketi üyesi Ortodoks Yahudi Haham Aron Cohen, ”Yahudiliğin doğru bakışı, Siyonizm adlandırılan şeye tamamen karşıdır. Siyonizm bir milliyetçi hareket olarak 100 yıl önce ortaya çıktı ve Yahudi dinini öğretilerine aykırıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Siyonizmi facia ve kan akıtılma nedeni olarak tanımlayan Yahudi Haham, ”Bu hareketin oluştuğu günden beri facialar peş peşe yaşanmaktadır. Gerçek Yahudilik, Filistin halkının kendi topraklarına egemen olmasını ve ona hüküm sürmelerini savunuyor” diye belirtti.

Geçen Pazar günü Londra’da düzenlenen Dünya Kudüs Günü yürüyüşüne, İngiliz İçişleri Bakanlığı önünde yüzlerce oruç tutan Müslüman, din adamı, sivil toplum aktivisti, insan hakları ve savaş karşıtı grupların yanı sıra Siyonist karşıtı Yahudi ve Hıristiyan eylemciler katıldı.