İNGİLTERE ve İSPANYA’dan Siyonist Rejime KINAMA

Burt,İsrail hükümetinden bu projeyi gözden geçirmesini istedi. Burt, ayrıca Şeyh Cerah bölgesinde de Filistinlileri başka evlere yerleştirerek inşa etmeyi düşündüğü konut projesini bir daha değerlendirmelerini talep etti.

Burt açıklamasının devamında yerleşim bölgelerin arttırılması her iki devletin uzaklaşmasına neden olacak bir husustur, ayrıca bu durum iki devletin barış içinde var olmasına engel teşkil edecektir uyarısında bulundu.

Bakan Burt İşgalci İsrail hükümetinden Arap dünyasıyla ilişkileri zorlaştıracak ve bölgede barış ve emniyeti engelleyecek adımlardan uzak durmalarını da istedi.

Öte yandan İspanya hükümeti de İşgalci İsrailin Kudüs etrafında hukuksuz bir şekilde yerleşim bölgeleri çoğaltma çalışmalarını kınadı ve bu tür projelerin meşru olmadığını savundu.

İşgalci İsrail belediyesi geçen hafta Filistinlerin yaşadığı Kudüs’ün batısında Yuhidelerin yerleşim yerleri arttırma projesini onaylamıştı.

İşgalci belediye bölgede gerçekleştirmek üzere iki projeye yatırım yapmıştı. Birincisi, Pisgat Ze’ev’de ve Ramat Shomo 500 konut. İkincisi Ramot’ta 152 konut.

Diğer yandan, İşgalci İsrail’in bu ay içerisinde Kudüs’ün batı yönünde 6 bin yerleşim yeri inşa etme projesini onaylaması bekleniyor.