İngiliz Takımı, Tribünleri Filistin Bayraklarıyla Süsledi

İngiltere 2’nci liginde mücadele eden Forest Green Rovers takımı, resmi futbol müsabakası sırasında tribünlerde Filistin bayrağı açarak Filistin halkına desteğini dile getirdi.

Forest Green Rovers Kulübü Başkanı Dale Vince, dünyanın Ukrayna halkına destek verirken İsrail’in onlarca yıldır Filistinlilere uyguladığı kuşatmayı görmezden gelmesini eleştirdi ve bunun “Batı için utanç lekesi” olduğunu söyledi.

Forest Green Rovers futbol takımı İngiltere 2’nci liginde 82 puanla birinci sırada yer alıyor. Tribünlerde Filistin bayrağı açılan maçta Forest Green Rovers rakibi Oldham’ı 2-0 mağlup etti.

Kulüp Başkanı Dale Vince, Twitter hesabında Filistin bayrağı paylaşarak yaptığı açıklamada, “Filistinlilere destek amacıyla bugün Forest Green Rovers maçında bu bayrağı açtık” dedi.

Rusya’nın işgal girişiminde bulunduğu Ukrayna’ya gösterilen desteği Filistinlilere gösterilen destekle kıyaslayan Vince, Filistin’deki çatışmanın da Ukrayna’daki çatışmaya benzediğini dile getirerek, Filistin’de de işgalin olduğunu, sivillerin öldürüldüğünü, evlerin ve hastanelerin yıkıldığını belirtti.

Vince, Filistinlilerin onlarca yıldır karadan, havadan ve denizden İsrail ablukası altında yaşadıklarına dikkat çekerek, Amerika’nın İsrail’e desteğini kesmesini istedi. 

İşgalcilerin Filistinlilere yönelik ihlallerinde artış görüldüğüne işaret eden Vince, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in ekonomisini ve ordusunu desteklemek için milyarlarca dolar yardımda bulunuyor. Birleşmiş Milletler’de İsrail aleyhine olacak her türlü girişime karşı veto hakkını kullanıyor.”