İngiliz Oyuncu: Gazze’de Olanlara Karşı Sessiz Kalınamaz

Ünlü İngiliz oyuncu ve tiyatro sanatçısı Juliet Stevenson, Gazze Şeridi’ndeki durum karşısında sessiz kalamayacağını söyledi.

Londra’da sağlık çalışanlarının Filistin için düzenlediği sessiz yürüyüşe katılan Stevenson, “Gazze’de 260’tan fazla sağlık çalışanı, 7 binden fazla çocuk ve 20 binden fazla sivilin katledilmesini protesto için buradayım” dedi.

Dünyanın dört bir yanında pek çok insanlık vahşetine tanık olduğunu söyleyen Stevenson, “Ancak şu anda gördüğümüz boyutta bir şeye tanık olduğumu hiç sanmıyorum. Demek istediğim, öfke duymama izin verilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor, bir tür ırkçı olarak karalanmadan ateşkes çağrısı yapmam için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?” şeklinde konuştu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yapılan gösterilerin engellenmeye çalışılmasını “sinsi ve tehlikeli” olarak niteleyen ve bunun çok ölüme yol açacağını belirten Stevenson, Gazze Şeridi’nde olanları izlemeye dayanamadığını ifade etti.

Çocukların artık açlıktan, ilaçsızlıktan, doktorsuzluktan ve hastanelerin yokluğundan, difteriden ve tifodan öldüğünü, küçük çocukların anestezi olmadan ameliyat edildiğini kaydeden Stevenson, “Burada durup sesimi çıkarmasaydım, bunu yapmasaydım aynada kendime bakamazdım. Buraya gelip bu olağanüstü hareketi desteklemekten ve bu barbarca kaosun ortasında hala Gazze’de ellerinden geleni yapan o inanılmaz cesur doktorları, hemşireleri, sağlık çalışanlarını, ambulans şoförlerini ve eczacıları desteklemekten başka ne yapabilirim bilmiyorum” dedi.