İİT, Kudüs Gündemiyle Olağanüstü Toplantı Yapıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı önümüzdeki pazartesi günü, Endonezya Cumhuriyeti’nin talebiyle, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde İsrail işgal güçlerinin Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını ele almak üzere olağanüstü toplantı gerçekleştirecek. 

İslam İşbirliği Teşkilatı Haber Ajansları Federasyonu (UNA) tarafından dün (21 Nisan Perşembe) yapılan açıklamada toplantının işgal güçlerinin Mescidi Aksa’nın kapılarını kapatması, fanatik yahudi gruplarının baskınlar düzenlemesi, işgal güçlerinin namaz kılanlara gündelik saldırılar gerçekleştirmesi, yüzlerce kişiyi yaralamaları ve yüzlercesini de gözaltına almaları gibi olayları ele almak üzere gerçekleştirileceği belirtildi. 

Federasyonun açıklamasında İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha’nın muhtelif etkin uluslararası çevrelerle görüşmeler yaptığı ve bu yolla, işgal rejiminin mübarek Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını bir emrivaki haline getirme girişimlerine İİT’nin tepkilerini ilettiği ifade edildi. 

Açıklamada Taha’nın söz konusu uluslararası çevrelerden ve uluslararası toplumdan İsrail işgal rejiminin mukaddes mekanlara yönelik taşkınlıklarının önüne geçilmesi için derhal harekete geçilmesini istediği belirtildi. Taha’nın Mescidi Aksa’nın tamamen Müslümanlara özel bir ibadet mekanı olması sebebiyle buranın yasal ve tarihi konumunun korunması gerektiğini hatırlattığı vurgulandı. 

İşgal güçleri yahudilerin Pesah Bayramı günlerinde Mescidi Aksa’ya gündelik olarak baskınlar düzenleyip burada bulunan Müslümanlara saldırdı ve fanatik yahudi grupların baskınlar düzenlemesi için bu yolla ortamı oluşturmaya çalıştılar.