Hoşru: Siyonist İsrail, Terörün En Kötü Hali!

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, BMGK’nın “Ülkelerin hayati altyapılarına yönelik terör saldırısı” başlıklı genel oturumunda konuşma yaptı.

Hoşru bu oturumda, “Modern dünya günden güne artan terör saldırılarıyla karşı karşıyadır ve hiçbir ülke bundan mesun değildir. Ülkelerin hayati altyapıları terör saldırıların amacına dönüşmüştür. Hala on binlerce teröristin DEAŞ gibi terör örgütlerine üye olduğunu öğrendiğimizde bu tehlikenin önemi daha da artıyor” açıklamalarında bulundu.

Siyonist Rejim’in mazlum Filistin halkına yönelik işgalci politikalarına değinen Hoşru, sözlerine şöyle devam etti:

“Siyonistlerin yaptıkları da terörizmin en kötü örneğidir çünkü Filistinlilerin farklı nesillerini sahip oldukları altyapı ve doğal kaynaklarından mahrum bıraktı. Bunun bir diğer örneği de halkı kötü durumda bırakıp teröristlerin yükselmesine yol açan Yemen’de olup bitenlerdir.”

İran’ın BM Daimi Temsilcisi, uluslararası toplumun teröre karşı mücadelesinde birlikteliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Teröre karşı mücadelenin basit bir yolu yoktur ve sadece böyle birlik kurularak bu sorun engellenebilir. Böylece terörle mücadele ismi altındaki tek taraflı ve tehlikeli eylemler de durdurulabilir” ifadelerini kullandı.