HONDURAS Da Elçiliğini KUDÜS’e Taşıyacak Mı?

İşgal rejimi Honduras’ı büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya ve Filistin davası aleyhine Amerika ve İsrail’e bağlılıklarını ilan eden ülkelere katılmaya ikna etmeye çalışıyor.

Reuters haber ajansı, Honduras, İsrail ve ABD’nin gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Birleşmiş Milletler tarafından reddedilmesine rağmen Honduras’ın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması konusunun görüşüleceğini öne sürdü.

Honduras’ın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alması halinde ABD Başkanı Donald Trump’ın bu yöndeki kararını takip eden üçüncü Latin Amerika ülkesi olacağı bildirildi.

Daha önce Latin Amerika ülkelerinden Guatemala ve Uruguay büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıma kararı almış fakat Uruguay Eylül ayında geri adım atarak kararından vazgeçmişti.

İşgal rejimi medyasında yayınlanan haberlere göre Honduras büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak için bazı şartlar ileri sürdü.

Honduras’ın şartlarının iki ülke arasında gerçekleştirilen gizli anlaşmalarda ele alındığı kaydedildi.

Honduras’ın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak için ileri sürdüğü şatlar arasında İsrail’den siber güvenlik, su ve tarım alanlarında yardım almanın, kaçak göç dalgası nedeniyle Honduras’a yardımı kesme tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’la yaşanan anlaşmazlığı gidermenin yer aldığı belirtildi.