Hizbullah Saldırısı Sonrası İsrail Yerleşkeleri Boşaltılıyor

Lübnan Hizbullah hareketinin işgal altındaki Filistin’in kuzeyine düzenlediği roket saldırılarının ardından Siyonistler, can kaybı korkusuyla sınır kasabalarını tahliye ediyor.

fars haber ajansının bildirdiğine göre 60 bin Siyonist yerleşimci işgal altındaki Filistin ve Lübnan sınırındaki yerleşim yerlerini terk edecek.

Siyonist kaynaklar, işgal altındaki Filistin ve Lübnan sınırlarında şu ana kadar 27 bin yerleşimcinin 28 yerleşim birimini terk ettiğini bildirdi.

Bu sırada; Siyonist Ma’ariv gazetesi Pazar günü, bu rejimin yetkililerinin İsrailli mülteciler için bir kamp inşa etmek istediğini bildirdi.

İsrail yerleşimcilerin tahliyesi devam ederken, Filistin İslami Cihad hareketinin sözcüsü Musab El-Berim geçen Cumartesi şunları söyledi:

“Direniş, Siyonist rejime sivillere karşı işlediği cinayetlere karşılık olarak, Hizbullah ve diğer direniş gruplarının da katılımıyla, Gazze’de ve işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde, düşman güçlerini birleşik bir şekilde ve birden fazla cephede ezme kararı almıştır.”

El Berim şunları söyledi:

“Siyonist rejimin katliamlarının devam etmesi, Gazze’de masum çocukların ve sivillerin şehit edilmesi direniş tedbirlerinin kapsamını genişletecek ve düşmanın öldürmesine izin vermeyeceğiz.”