HİZBULLAH: Lübnan Hain Arap Rejimleri Gibi İsrail İle Normalleşmeyecek

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin, katıldığı bir törende Siyonist rejimle normalleşme ilişkileri içerisine giren ülkeleri eleştirerek, Lübnan’ın asla böyle bir eylemde bulunmayacağını vurguladı. 

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin, ülkenin güneyinde düzenlenen bir törende İsrail işgal rejimi ile normalleşme ilişkilerine giren Arap ülkelerini sert ifadelerle eleştirdi.

Üst düzey Hizbullah yetkilisi katıldığı törende, kuruluşunun kırkıncı yılında Hizbullah’ın çok daha güçlendiğini ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine hala karşı olduğunu belirtti.

Siyonist rejimle normalleşme ilişkileri içerisinde olanları “ihanet yapmakla” suçlayan Safiyüddin, “Kudüs özgürleşene kadar, hem füze ve silahların kullanımı hem de direniş devam edecek” dedi.

Lübnan’ın bu gelişmeler karşısındaki tutumuna dikkat çeken Safiyüddin, “Lübnan dış tehditler karşısında düşmeyecek ve direnişin yuvası olmaya devam edecek. Lübnan parçalanmayacak, taviz verenler ve teslim olan ülkeler arasında yer almayacak” ifadesini kullandı.