HİZBULLAH: İsrail’in Daha Fazla Direnme Gücü Yoktu

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Siyonistlerin daha fazla direnme gücü yoktu ve direniş güçleri kendi şartlarını dayatma yeteneğine sahiptir.” dedi.

Nasrullah Muharrem ayının 10.gecesinde yaptığı konuşmada, Siyonist Rejim’in Gazze Şeridine yönelik 5 Ağustos’ta başlattığı saldırılar ve İslami Cihad Hareketinin misilleme operasyonu ile ilgili açıklamada bulundu.

Nasrullah, “İsrail’in durumu zaten belli ve savaşın sona ermesini istiyor. İsrail savaşı sürdürmeyi göze alamazdı. Aşkelon ve Tel Aviv’in yanı sıra Gazze çevresindeki yerleşimcilerin savaşa karşı daha fazla direnme gücü kalmamıştı.” dedi.

Hasan Nasrullah, ” Direnişin ortaya çıkardığı bu konu her zaman üzerinde durulması gereken düşmanın zaaflarından biridir.” ifadesini kullandı.

Filistin direnişinin mücadelesini  övgü ile karşılayan Hizbullah Hareketi lideri, “Komutan Teysir el-Caberi ve kardeşlerinin canice katledimesi cevapsız kalmamalıydı.Aslında cesurca verilen tepki uygun bir zamanda yapıldı ve bu düşmana karşı caydırıcılık vurgusudur.” yorumunda bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah, Filistin, Lübnan ve her yerde direniş, kendi milletini ve onurunu savunabilir, aynı zamanda caydırıcılık denklemlerini kurabilir ve düşmana şartlarını da dayatabilir, çünkü diğer seçenek hezimet, boyun eğme ve geri çekilmedir.” şeklinde konuştu.

Siyonist Rejim, 5 Ağustos’ta saldırı hazırlığında olduğu gerekçesiyle Gazze’de İslami Cihad’a ait olduğunu iddia ettiği hedeflere saldırı başlatmıştı. Filistin direnişi de misilleme olarak işgal hedeflerine yönelik füze saldırılarını başlatmıştı.

Siyonist İsrail ile Gazze’deki İslami Cihad Hareketi arasında Mısır’ın ara buluculuğuyla varılan ateşkesin, dün yerel saatle 23.30’dan itibaren yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

Filistin medyası dün akşam Gazze’nin merkezindeki Samer kavşağında işgal uçağının bombalaması sırasında yaralanan polis Mahmud Davud’un şehit olduğunu bildirdi.

Böylece işgalci siyonist rejimin, Gazze Şeridi’ne yönelik 3 günlük saldırılarında şehit olanların sayısı 45’e yükseldi.

Saldırılarda şehit olanlardan 14’ü çocuk, 4’ü ise kadınlardan oluşuyor. Saldırılarda 360 kişi de yaralandı