HİZBULLAH: İsrail’in Aruri Suikastı Cezasız Kalmayacak

Hizbullah, Hamas’ın önemli isimlerinden Salih Aruri ve beraberindeki 16 mücahidin Siyonist İsrail’in insansız hava aracı (İHA) saldırısında Beyrut’un Dahiye bölgesinde suikast sonucu şehit edilmelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Hizbullah Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri’nin şehit olduğu suikast sonrası yaptığı açıklamada, İsrail’in bu suikastının karşılıksız kalmayacağını, saldırının tehlikeli siyasi ve güvenlik mesajları içerdiğini belirtti.

Aruri ve arkadaşlarının “Kudüs için” şehit oldukları belirtilen açıklamada, şehitlerin yasının tutulduğu belirtildi ve başta Hamas Hareketi olmak üzere tüm Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere Aruri’nin şehadeti dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Beyrut’ta Salih Aruri’ye yönelik gerçekleştirilen suikastın, Siyonist Rejimin Suriye’de 25 Aralık’ta düzenlediği hava saldırısında şehit olan İran Devrim Muhafızları Komutanlarından Seyid Rıza Musevi’ye yönelik suikastın devamı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu suç, cezasız ve karşılıksız kalmayacaktır.” denildi.

Açıklamada son olarak Salih Aruri suikastının İsrail ve Hizbullah Hareketi arasındaki savaşın gidişatında tehlikeli bir gelişme olduğu kaydedildi.