Heniyye: MISIR’ın Uzlaşı Önerisine HAMAS’tan Kabul

Heniyye’nin ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Hamas liderinin Mısır İstihbaratı Başkanı’nı telefonla aradığı ve Mısır İstihbaratı Başkanlığı görevine getirilmesi dolayısıyla kutladığı ifade edildi.

Açıklamada, Heniyye’nin Mısır İstihbaratı Başkanı’yla Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri ve özellikle uzlaşı dosyasını görüştüğü belirtildi.

Görüşmede ayrıca Gazze halkı için yapılabilecek insani projeler ile İsrail’in son günlerde gerginliği tırmandırmasının ele alındığı kaydedildi.

Heniyye’nin görüşmede, Mısır İstihbaratı Başkanı’na Hamas’ın geçen hafta hareketin heyetine Kahire’de sunulan öneriyi kabul ettiğini bildirdiği açıklandı.

Önerinin derinlemesine gerçekleştirilen diyaloğun ürünü olduğunu dile getiren Heniyye, Hamas’ın Filistin davasının içinde bulunduğu istisnai durumu göz önünde bulundurarak öneriyi kabul ettiğini söyledi.

Heniyye, Salih El-Aruri başkanlığındaki Hamas heyetinin Kahire’deki görüşmelerine hakim olan olumlu havayı takdir ettiklerini belirterek, hareketin her alanda işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.