Heniyye: Gazze Şeridi ASLA BOYUN EĞMEYECEK

Heniyye, Gazze Şeridi’nin boyun eğeceğini zannedenlerin yanıldıklarını ifade ederek, Gazze’nin direnişi ve şehitleriyle Filistin halkının kalbinde olduğunu bildirdi.

Heniyye, Gazze’de düzenlenen “Kudüs’e Dönüyoruz” Konferansı’nda konuştu.

GÖZAT  Siyonist İsrail: 1967 Sınırlarına Asla Dönmeyeceğiz

Hamas’ın güç kaynaklarının çok çeşitli olduğuna dikkat çeken Heniyye, Gazze Şeridi’nin ve İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Yenilmiş Ekin Savaşı’ndan bu yana daha da güçlendiğini belirtti.

Heniyye, Kudüs’te, Filistin mülteci kamplarında, Arap ve İslam ülkelerinde de Hamas’a desteğin büyük olduğuna dikkat çekti.

GÖZAT  Hamas: Gazze SADECE ALLAH'A BOYUN EĞER

Hamas’ın yarın ilan edeceği siyaset belgesinin stratejilerle değil sabitelerle ilgili olduğuna dikkat çekerek, Hamas’ın sabitelerinin beş olduğunu ifade etti ve bunları “Filistin, Kudüs, dönüş hakkı, direniş ve birlik” olarak saydı.

Hamas hareketinin geçtiğimiz dönemde, Filistin’deki bölünmüşlük halinin sona ermesi için önemli kararlar aldığını belirten Heniyye, “Gazze’ye veya Doha’ya gelen her heyeti memnuniyetle karşıladık. Bir dizi toplantı yaptık. Elimizde Beyrut görüşmelerinde alınan kararlar var. Fakat diğer taraf o kararları rafa kaldırdı” dedi.

GÖZAT  Ez-Zehhar: Hamas'ın Silahı Sabittir ve Sadece İsrail'e Karşıdır

Heniyye daha sonra şöyle konuştu: “Gazze Şeridi’ne uygulanan yaptırımların amacı, Filistinli müzakereci ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmeye gittiği zaman “Biz direnişe veya teröre karşıyız” demesi ise; bilinsin ki direniş bizim gururumuzdur.”

İşgalci düşmana da seslenen Heniyye, Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planlarının Kudüs’teki kahramanlar tarafından boşa çıkarıldığını söyledi.