HENİYYE: Daha Büyük SORUNLARLA İlgileneceğiz

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov ile beraberindeki heyeti kabul eden Hamas lideri Heniyye, “Uzlaşı adımlarını gerçekleştirmede ciddiyiz. Herkesin sonuçlarını göreceği bir şekilde etkileri pratikte görülecek bir gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Bu, büyük siyasi meseleleri araştırmaya ve çözmeye bir giriş, Filistin halkının büyük hedeflerini gerçekleştirecek bir yol olacak” dedi.

Görüşmede Kahire’de yaptıkları görüşmelerin ana hatları hakkında bilgi veren Heniyye, görüşmelerde Filistin’deki siyasi sorunları, Mısır’la ikili ilişkileri, uzlaşı dosyasıyla Gazze’deki insani durumu ele aldıklarını ifade etti.

Hamas hareketinin uzlaşı noktasında attığı adımları takdirle karşıladıklarını belirten BM heyeti, bunu ileri taşıma noktasında çabaların sürmesi gerektiğine işaret etti.

Heyet, New York’taki uluslararası çevrelerin de Hamas’ın gösterdiği tavrı takdir ettiğini belirtti.

BM heyetini, İsmail Heniyye başkanlığında Hamas’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, yardımcısı Halil El-Hayye, hareketin siyasi birim üyesi Nezzar Avadullah ve Gazze’deki Ulusal İlişkiler Dairesi Başkanı Salah El-Berdevil’den oluşan heyet karşıladı.