Heniyye: AKSA TV, Yayın Hayatını Sürdürecek!

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, El-Aksa kanalının yayınlarına son vermeyeceğini ve yayına devam etmesi için net bir karar aldığını açıkladı.

Heniyye ofisi tarafından yayınlanan bildiride, “Sabiteleri ve direnişi destekleyen herkes gurur duyduğumuz bu kanalın yayına devam etmesi için çalışıyor” dedi.

El-Aksa kanalı dün akşam yaptığı açıklamada, Kasım ayında Gazze’deki ana binası bombalanıp yıkıldıktan sonra yaşadığı büyük mali kriz nedeniyle bugün saat 17:00’den itibaren yayınlarına son vereceğini bildirmişti.

İşgal ordusu 12 Kasım Pazartesi akşamı El-Aksa kanalının Gazze kentinin batısında yer alan ana binasına hava saldırısı düzenlemiş ve saldırıda bina tamamen yıkılmıştı.

İşgal güçlerinin saldırısının ardından yayını kesilen El-Aksa kanalı yarım saat sonra bir başka yerden tekrar yayına başlamıştı.

El-Aksa kanalı, Gazze kentindeki ana binasının işgal ordusunca yıkılmasından bir hafta sonra binanın yeniden inşa edilmesi için “Yardımlarınızla İnşa Edeceğiz” sloganıyla yardım kampanyası başlatmıştı.