HAMAS’tan Türkiye Yalanlaması: İsrail İle Normalleşmeye KARŞIYIZ!

İslami Direniş Hareketi Hamas bazı haber kaynaklarının, İsrail işgal rejimiyle Türkiye arasında karşılıklı olarak büyükelçiler atanmasını desteklediğine dair haber ve iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada bu konudaki tavrının sabit ve kesin olduğunu, siyonist işgal rejimi İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin her şeklini reddettiklerini, karşılıklı büyükelçiler atanmasının da buna dahil olduğunu bildirdi.

Hamas açıklamasında basın yayın organlarını da kendilerine ulaşan bilgi ve haberleri kamuoyuna sunmadan önce iyi değerlendirmeden geçirmelerini, doğruluk derecesini öğrenmek için hareketin resmi açıklamalarına ve resmi web sitelerinde yer alan bilgilere başvurmalarını önerdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada da “Gerek Hamas gerekse Filistin tarafı bizim İsrail’le ilişkilerimizin normalleşmesini istiyor. İsrail’le iyi ilişkiler Filistin davasında bakış açımızın değiştiği anlamına gelmez” diye konuşmuştu.