Hamas’tan Papua Yeni Gine’ye Kudüs Tepkisi

Hamas Papua Yeni Gine’nin işgal altındaki Kudüs şehrinde büyükelçilik açma kararını kınadı ve bunun Filistin halkının meşru haklarına tecavüz anlamına geleceği gibi bu halkın topraklarında kurulmuş olan siyonist işgal rejimine de meşruiyet kazandırmayacağını vurguladı. 

Hamas’ın resmi sözcüsü Cihad Taha yaptığı basın açıklamasında Papua Yeni Gine yönetimini, uluslararası hukuka ve Kudüs’ün Filistin şehri olduğuna dair BM kararlarının tümüne aykırı olması sebebiyle bu şehirde büyükelçilik açma kararından derhal vazgeçmeye çağırdı. 

Taha, Papua Yeni Gine yönetimini aynı zamanda Filistin halkına, toprağına ve mukaddesatına yönelik ihlallerini sürdüren, uluslararası barış ve güvenlik için ciddi tehdit oluşturan İsrail işgal rejimiyle ilişkilerini de yeniden gözden geçirmeye çağırdı. 

Hamas, Sierra Leone hükümetinin işgal altındaki Kudüs’te büyükelçilik açmayı düşündükleri yönünde açıklamada bulunması üzerine de tepki göstermiş ve böyle bir tutumunun siyonist işgal rejiminin suçlarına ortak olma, onun terörüne de destek verme anlamına geleceğini dile getirmişti.