Hamas’tan Müslümanlara ve Dünya Halklarına Çağrı

Hamas bugün yaptığı çağrıda bütün Arap ve İslam toplumlarını ve dünyanın özgür insanlarını, Cuma günü ve önümüzdeki Pazar günü, Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik soykırım savaşının bitmesi talebiyle gösteriler düzenlemeye çağırdı. 

Hamas yaptığı açıklamada işgal güçlerinin saldırganlıklarına karşı önümüzdeki günlerde toplumsal etkinliklerin daha da artırılması çağrısında bulundu. Gazze’ye insani yardımların ve yakıtın sokulması, sivil canların, kadınların ve çocukların hayatlarının kurtarılması için tüm dünyada işgal rejimine destek veren devletlere baskı yapılması gerektiğini hatırlattı. 

Hamas açıklamasında siyonist işgal rejiminin korkunç saldırılarına ve soykırım amaçlı katliamlarına son verilmesi için bu çağrının yapıldığını, siyonist işgal rejiminin Nazi ordusunun Gazze’de sivil savunmasız insanları, masum çocukları, kadınları ve savaşla hiçbir ilgileri olmayan insanları vahşice katlettiğini dile getirdi.

İşgal rejiminin ABD ve Batıdan aldığı destekle Gazze’yi her yönden ablukaya aldığına, içeriye yakıtın ve insani yardımların girmesine engel olduğuna dikkat çekildi.