Hamas’tan Kuzey Kore’ye TEŞEKKÜR

Siyonist İsrail’in bir işgal rejimi olduğunu hatırlatan Kuzey Kore’ye Hamas’tan açık bir teşekkür geldi.

Kuzey Kore dışişleri bakanlığı, Siyonist rejim savunma bakanı Avigdor Liberman’ın Kuzey Kore hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Siyonist rejim dışişleri bakanı Avigdor Lieberman, ABD ile Kuzey Kore arasında süren gerilime ilişkin Kuzey Kore lideri Kim Jong’a hakaret ederek “çılgın biri” ifadesini kullanmıştı.

GÖZAT  Kuzey Kore Siyonist İsrail'i TEHDİT ETTİ

Kuzey Kore dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada Siyonist İsrail hakkında şu ifadelere yer verildi:

“25 Nisan tarihinde İsrail dışişleri bakanı, bir medya organına verdiği röportajda İsrail’in Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerginlikten doğrudan etkilendiğini ifade etmiş ve bu açıklamanın ardından Kuzey Kore liderinin onurunu zedeleyici ifadeler kullanmıştı. 

İsrail savunma bakanının bu pervasız ve ahlaksız tavrı Kuzey Kore’ye açıkça bir meydan okumadır. İsrail, her fırsatta Kuzey Kore’nin nükleer caydırıcılığını diline dolayan fakat Ortadoğu’da ABD’nin himayesinden istifade ile gayrı meşru bir şekilde nükleer silah barındıran tek ülkedir. Bu, Ortadoğu’da Arap topraklarını işgal eden ve bölgede insanlığa karşı işlenen suçların müsebbibi olan İsrail’in dünyanın dikkatini başka yönlere çekmek için uyguladığı bir taktiktir.

GÖZAT  Siyonistler: Kuzey Kore İsrail İçin CİDDİ BİR TEHDİT

Kuzey Kore, bağımsız, adil ve barış için ilkeli duruşundan hareketle, Filistin halkının işgal altındaki toprakları tekrar ele geçirmek için meşru haklarını elde etme mücadelesini ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklemektedir. Kuzey Kore, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki diğer halkların istikrar ve barışı önceleyen bağımsızlıklarını koruma mücadelesini takdirle karşılamaktadır.

Kuzey Kore ordusu ve halkı, ülkesinin liderinin onurunu zedelemeye dönük her türlü girişime bin misli ile cevap vermeye hazırdır. Ortadoğu’da işgalci pozisyonda olan ve barış sürecini manipüle eden İsrail’in , Kuzey Kore’ye karşı bir adım atmadan önce iki kere düşünmesi gerekmektedir.”

GÖZAT  Kuzey Kore: Siyonistler FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN ÇIKMALI

Kuzey Kore’nin Siyonist işgal rejimine karşı yaptığı bu açıklamalara Filistin İslami Direnişi Hamas’tan bir teşekkür geldi. Siyonist rejim haber sitelerinden Walla’nın haberine göre Kuzey Kore’nin Filistin halkına desteğinden ötürü teşekkür açıklaması yayınlayan Hamas, “Siyonist İsrail’in Pyongyag yönetimini hedef alan sözlü saldırılarını kınayarak işgal rejiminin bütün şeytanlıkları başı olduğunu” ifade etti.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, tarafından yapılan açıklamada, “Hamas olarak, Filistin halkının mücadelesine destek açıklaması yapan ve Siyonist işgale karşı çıkan Kuzey Kore’ye teşekkür ediyoruz. Siyonist İsrail’in Kuzey Kore’yi sözlü saldırılarını kabul etmiyor ve İsrail’in dünya üzerindeki terörün ve şeytanlıkların başı olduğunu vurguluyoruz” dendi.