Hamas’tan İsrail Müzakerelerine Tepki

Hamas’ın Gazze’deki ileri gelenlerinden Salah Berdevil, Filistin açısından daha fazla geri adımın atılacağından ötürü Filistin davasıyla ilgili olarak yakında başlatılması planlanan müzakerelere endişeyle yaklaştıklarını söyledi.

Salah Berdevil, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında “Şuan bölgede devam eden hareketlilikten endişeliyiz. Artan yerleşim merkezlerine rağmen Amerika’nın işgalcinin tarafını tuttuğu bir dönemde müzakerelerin, işgalcinin çıkarına olacak şekilde Amerika’nın öncülüğünde Londra’da yeniden başlama ihtimali var.

GÖZAT  Hamas: İsrail İle Müzakere Boşuna, TEK YOL DİRENİŞ

Müzakereler Hamas’ı Endişelendiriyor

Hareketlilikten hiç memnun değiliz. Bir anlaşma kokusu var ve biz bundan endişeliyiz. Böylesine kötü bir süreçte müzakerelere yeniden başlanılmasından hiç rahat değiliz” dedi.

Berdevil, açıklamasına şu ifadelerle devam etti “Hamas ve Filistin halkının ezici çoğunluğu, yeni tavizleri asla kabul etmeyecektir. Hamas olarak biz, Fetih ve diğer hareketlerle birlikte, çevremizdeki gelişmeleri yakından takip ediyor, mücadele yolunu  tartışıyoruz.”

GÖZAT  Amerikalı Yazar: İsrail İle Barış Müzakereleri Boşuna, TEK YOL DİRENİŞ

Berdevil “İşgalci ve onun destekçileri, Filistin, Arap ve Müslümanların zaafiyet içerisinde bulundukları hissiyle, Filistin davasını tasfiye edecek planlarını yürürlüğe koymak istiyor ama bu gerçekleşmeyecek. 

Biz, Madrid konferansı öncesinde, Filistin halkı tüm haklarını elde etmediği sürece hiçbir çözümün geçmeyeceğini söylemiştik. Zayıflığımızı kullanmanın hiçbir yararı olmayacak” şeklinde konuştu.

GÖZAT  İsrail = Müzakere Perdesi Ardında İŞGAL

Sisi ve Kral Abdullah Filistin Müzakereleri İçin Amerika’da

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin bugün Donald Trump’la yapacağı görüşmede, 2014 yılında sonra eren Filistin İsrail barış görüşmelerindeki Mısır’ın rolünü yeniden kazanması için bir takım önerilerde bulunacağı bildirildi.

Uzmanlar, Sisi-Trump görüşmesinin, Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan’tan ötürü gerilen Sisi-Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la gerilen ilişkilerin düzelmesi, Abbas’ın Kahire’ye giderek Sisi’yle görüşmesinden sonra gerçekleşmesine dikkat çekiyor.

GÖZAT  Amerika Filistin-İsrail Sözde BARIŞ OYUNUNU TEKRAR BAŞLATIYOR

Sisi’den iki gün sonra da Ürdün Kralı Abdullah’ın Trump’la gerçekleştireceği görüşmenin ana gündem maddeleri arasında, Filistin – İsrail barış müzakerelerinin yeniden başlatılması yer alıyor.

Çarşamba günü Ürdün’de düzenlenen 28. Arap Birliği Zirvesi’nde de Arap liderler, iki devletli çözüm ve müzakere vurgusu yapmıştı.