HAMAS’tan İslam Dünyasına: Ey Müslümanlar, UYANIN!

Terör ve işgal devleti Siyonist İsrail, Filistin’de İslam tarihinin izlerini silmeye başladı; Hamas İslam dünyasını uyardı: Uyanın!

Hamas sözcülerinden Cihad Taha, Arap ve İslam dünyasının sistemli suskunluğunun devam ettiği bir ortamda siyonist işgal yönetiminin Kudüs’te yeni yerleşim birimleri inşa etmek suretiyle Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Cihad Taha açıklamasında işgal rejiminin, Kudüs’ü her yönden Yahudi kuşatmasına almak ve buranın çevredeki Filistin köyleriyle irtibatını kesmek suretiyle Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. 

Bu arada şehrin coğrafi izlerini ve demografik yapısını da değiştirmeye, böylece burayı işgal rejiminin başkenti olarak dayatmaya çalıştığına işaret etti. 

Şehrin etrafındaki arazileri gasp ederek buralara yeni yerleşim birimleri inşa etmesinin, sonra da buraları Kudüs’e ilhak etmeye çalışmasının söz konusu politikasının çok önemli bir yönünü oluşturduğunu dile getirdi.  

Taha açıklamasında Filistin halkını, işgal rejiminin sömürgeci planlarını boşa çıkarmak ve bu planlara kararlılıkla karşı durmak için daha etkin bir şekilde faaliyette bulunmaya çağırarak; “Çünkü Kudüs’ün, Mescidi Aksa’nın ve buradaki hakların korunması için en büyük fedakârlığı halkımız göstermiştir ve yine o gösterecektir.” dedi.