HAMAS’tan Irak’ın İsrail Normalleşme Kararına Övgü

Hamas yaptığı açıklamada, Irak parlamentosunun İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi yasaklayan yasa teklifini ilk okumada kabul etmesini büyük bir takdirle karşıladığını dile getirdi. 

Hamas’ın yayınlanan bildirisinde; “Bu karar Irak halkının asaletini ve Filistin halkına ve onun adil ulusal davasına bilinen desteğini sürdürdüğünü ortaya koymaktadır.” ifadesine yer verildi. 

Hamas açıklamasında, tüm ümmetin güvenliğini, istikrarını ve imkanlarını tehdit eden ortak düşman ile ilişkilerin normalleştirilmesine karşı tavırları her zaman takdirle karşıladığını dile getirdi. 

Irak parlamentosu dün düzenlediği oturumda İsrail işgal devletiyle ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan yasa teklifini birinci oturumda yapılan müzakerenin ardından ilk oylamada kabul etmişti.

Irak yönetimi bugüne kadar İsrail işgal rejimiyle ilişkiye girmediği gibi ülkedeki hükümet ve siyasi oluşumların da büyük çoğunluğu böyle bir ilişkiyi kesin bir şekilde reddediyor.

Arap dünyasında daha önce Mısır ve Ürdün İsrail işgal rejimiyle diplomatik ilişkileri başlatmıştı. ABD Başkanı Trump’ın çağrısıyla başlatılan son “normalleşme” atağında bunlara Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas da eklendi.