HAMAS’ın SURİYE’ye Yaklaşmayın Diyenlere Karşı Duruşu

Arap dünyasının tanınmış Filistinli analistlerinden Rey’ul Yevm Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdulbari Atvan, Suriye ile Hamas arasında devam eden normalleşme sürecine destek verdi.

Hizbullah’ın bu konudaki arabuluculuk çabalarının Siyonist rejimle mücadele açısından çok değerli olduğuna dikkat çeken Atvan, İstanbul’da Hamas lideri İsmail Heniyye’ye ‘Sakın normalleşmeyin’ tavsiyesi veren alimlere de seslendi.

Atvan, Suriye İslam Konseyi Başkanı Usame Rıfai’nin ‘Hamas, Esad’la ilişkilerin normalleştirilmemesi tavsiyemize cevap vermedi’ açıklamasını aktararak şu ifadeleri kullandı:

‘Hamas’ın alimleri cevapsız bırakması Suriye ile normalleşmede kararlı ve ısrarcı olduğunu göstermektedir. Suriye’ye kurulan komplonun arkasında Amerika vardır ve Suriye halkının istekleri Siyonist İsrail’in çıkarları doğrultusunda Amerikalılar tarafından suistimal edilmiştir. Alimler hala bunu görmüyorlar mı? Bu alimlerin bağlı olduğu veya güvendiği ülkelerin çoğu Hamas’a veya diğer direniş gruplarına tek bir kurşun bile vermemiştir’