Mahmud Zahar: Siyonist İsrail, Suikastın CEVABINI ALACAK

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro üyesi ve Dışişleri Eski Bakanı Mahmud Zahar, İzzeddin el-Kassam Tugayı komutanlarından Mazin Fukaha’nın şehid edilmesinden sonra yaşanan sürece ilişkin olarak özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamasında, suikastin kahramanlık değil adilik olduğunu söyledi.

GÖZAT  Hamas'tan İsrail'in Suikast Tehdidine VİDEO İLE CEVAP

Zahar “Filistin direnişi, kendisine dayatılan yeni denklemleri bozmaya kadirdir. Suikast, bir kahramanlık değil adiliktir. Şehid Fukaha suikasti, uygun bir yanıt vermeksizin geçmeyecek” dedi.

GÖZAT  Siyonist İsralli Bakandan Hamas Liderine SUİKAST TEHDİDİ

Arap Birliği ve Filistin Yönetimi’nin Filistin davasına karşı tutumunu eleştiren Zahar, Suudi Arabistan öncülüğünde ilan edilen Arap Barış Planı’na dikkat çekerek “İşgalci İsrail, Arap Barış Planı’nın 2002 yılında ilanından sonra Batı Şeria topraklarının %65’ini gasbetti. Beyrut’ta 2002 yılında ilan edilen barış girişiminin bugün uygulanma şansı nedir?” diye sordu.

GÖZAT  Filistin Direniş Gruplarından Kassam Komutanı SUİKASTINA TEPKİ

Hamas’ın yakında ilan edeceği yeni deklarasyonun Hamas açısından yeni bir elbise olmadığını ifade eden Zahar “İlkelerimiz bize, topraklarımızın işgal altındakiler dahil tüm Filistin olduğunu söylüyor. Batı Şeria ve Gazze’yi kapsayan bir devletin kurulması, taktiksel bir adımdır. Filistinlilerin, tüm Filistin topraklarındaki hakkına zarar vermez” diye konuştu.

GÖZAT  Bulgaristan En-Nayif Suikast Dosyasını Kapattı

“Fetih Hareketi gibi başarısız bir projenin nüshası olmadıklarını” ifade eden Zahar, “Tüm Yahudiler değil sadece Filistin topraklarını işgal eden Yahudiler bizim düşmanımızdır” dedi.

Türkiye’nin Filistinli yaralılara verdiği sağlık hizmetini unutmadıklarını söyleyen Zahar, Suudi Arabistan’la iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Zahar “Hamas, tüm İslam ve Arap ülkeleriyle saygın ilişkiler kurmak istemektedir” dedi.

GÖZAT  Tunuslu En-Nahda: Zuvari Suikastı Bütün Halkı Birleştirdi

Hamas’ın Suriye’deki duruşuna ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Zahar “Merkezi yönelişimizi korumak için diğer tarafa karşı bir tarafın yanında olmak istemediğimiz için Suriye’den çıktık. İslami hareketin temel yönelişi, İsrail işgaline karşı direniştir. Kendisini ilgilendirmeyen hiçbir çekişmede yer almaz” dedi.