HAMAS: Yüzyılın Anlaşması, Ayaklarımızın Altında

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye; “Yüzyılın Anlaşması planı ve ABD’nin Kudüs’ü işgalcinin başkenti ilan etmesi kararı artık ayaklarımızın altındadır. Füzelerimizle, silahlarımızla, sloganlarımızla, Kudüs’le ve Mescidi Aksa’da tuttuğumuz nöbetlerle onları yırtıyoruz.” dedi.

Heniyye, İstanbul’da düzenlenen Beytülmakdis Araştırmaları 21. Uluslararası Akademik Sempozyumu’na internet vasıtasıyla bağlanarak yaptığı konuşmada, Kudüs davasının siyonist işgalciye karşı yürütülen kapsamlı mücadelenin ana eksenini oluşturduğunu vurguladı. Bu davanın aynı zamanda ümmetin birliğinin ve birleştirilmesinin adresi olduğunu dile getirdi.

Bağımsızlığın yolunun kapsamlı bir direniş olduğunu dile getiren Heniyye, hareketlerinin işgalciyi kesin yenilgiye uğratacağı nihai kapışmaya da çok yaklaştığına inandıklarını belirtti.

Heniyye, birinin ardından diğer devrimin bir intifadanın ardından diğer intifadanın fitilini çeken Filistin halkının zafere ve bağımsızlığa kadar kararlılığını ve mücadelesini de sürdürebilecek güce sahip olduğunu ifade etti.