HAMAS: Yahudilerin Bayrak Yürüyüşü Patlamaya Yol Açar

Hamas işgal yönetiminin, yahudi fanatiklerin önümüzdeki pazar günü düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü’nde Mescidi Aksa’yı kirletmelerine ve onun kudsiyetine dokunmaya kalkışmalarına izin vermesinin bölgede patlamaya yol açacağı hatırlatmasında bulundu. 

Hamas, Mescidi Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu belirterek ırkçı fanatiklerin bu sınırı aşmaya kalkışmalarının büyük bir tepkiye sebep olabileceğini ve bundan doğacak ağır maliyetin bütün sorumluluğunun da siyonist işgal rejiminin yöneticilerine ait olacağını dile getirdi. 

Hamas’ın sözcüsü Fevzi Berhum konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, işgal hükümetinin Filistin direnişinin gönderdiği mesajları, kendisini sarhoş eden terör ve aşırılık zihniyetinden uzak bir şekilde, sakin kafayla çok iyi okuması gerektiğini dile getirdi. 

Berhum, işgal hükümetini kırmızı çizgiyi aşmaya kalkışmaması konusunda uyararak böyle bir şeyin bütün bölgenin alev almasına ve şartların patlamasına sebep olacağını vurguladı. 

Bu arada bölgedeki karar yapıcılardan da patlamaya yol açacak tehlikeli adımlar atmaması için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi. 

Berhum, Filistin halkının vatanın bütün meydanlarında mevcut olduğunu, işgal rejiminin tüm planlarına karşı bütün gücüyle mücadele ettiğini dile getirdi.