HAMAS: Suikast Tehditleri, En Küçük Üyemizi Bile Korkutamaz!

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Reşak; “Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki başkanı Yahya Es-Sinvar’ın öldürülmesi amacıyla ırkçı İsrail’in başlattığı tehditler ve sürdürdüğü kampanyalar veya hareketin herhangi bir liderine yönelik suikast tehditleri bizi ve hatta Hamas’ın en ufak bir elemanını bile korkutamaz.” dedi. 

İzzet Er-Reşak yaptığı basın açıklamasında söz konusu tehditlerin, direniş eylemleri karşısında sarsıntıya uğrayan yahudi göçmenleri rahatlatma amaçlı sonuç getirmeyecek bir çaba olduğunu dile getirdi. 

Reşak açıklamasında; “Tehditler, bizim Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı savunma, Filistin topraklarının en son karışı üzerindeki işgalin dahi son bulmasına kadar mücadele konusunda ısrarımızın daha da artmasına vesile olacaktır.” dedi. 

5 Mayıs Perşembe günü Tel Aviv yakınındaki Eliad şehrinde işgalcilere yönelik feda eylemlerinden sonra siyonistlere ait medya organları, yorumcular ve ırkçı kesimin başını çeken birtakım politikacılar Hamas’ın Gazze Şeridi Başkanı Yahya Es-Sinvar’ı hedefe yerleştiren suikast çağrıları yapmaya başlamışlardı. Aşırı siyonist ırkçı görüşleriyle öne çıkan ve işgal parlamentosunun üyelerinden olan Itamar Ben Gvir de Sinvar’ın evinin yıkılmasını, kendisinin de katledilmesini istemişti.