Hamas: Siyonist Rejim, Öncelikle 2011 Anlaşmasına Uysun

İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, birçok ülkenin Gazze’de esir tutulan işgal askerleri konusunda Hamas’la görüştüğünü söyledi.

Ebu Merzuk, El-Monitor’e verdiği demeçte, Hamas’ın o ülkelere cevap olarak yeni bir esir takası pazarlığına başlamadan önce Siyonist İsrail’in 2011’deki esir takası anlaşmasına uyması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Hamas heyetinin Mısır’a gerçekleştirdiği son ziyarete de değinen Ebu Merzuk, Kahire’deki görüşmelerde uzlaşı ve bölgedeki siyasi durum, Amerika’nın Filistin davasına yaklaşımı, Rafah Kapısı, başta elektrik olmak üzere Mısır’ın Gazze Şeridi’nin ihtiyaçlarını karşılaması ve benzeri konuların ele alındığını ifade etti.

Hamas’ın hiçbir şekilde Mısır’ın iç işlerine karışmadığını bir kez daha hatırlatan Ebu Merzuk, Gazze Şeridi’nin Mısır’a zarar veren hiç kimseye barınak olmayacağını ve Hamas’ın silahının sadece işgalciye dönük olduğunu bildirdi.

Hamas’ın Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ni yönetecek bir birlik hükümeti kurulmasını desteklediğini kaydeden Ebu Merzuk, Ulusal Konsey, Başkanlık, Parlamento seçimleri ile yerel seçimlerin yapılabilmesi için birlik hükümeti kurulmasının zorunlu olduğunu söyledi.