HAMAS: Sahip Olduğumuz İHA’lar İsrail’e Sürpriz Yapacak

Hamas liderlerinden Muşir el-Mısri, işgal rejimi İsrail istemese bile esir takasının gerçekleşeceğini söyleyerek, “İnsansız hava araçları önümüzdeki savaşlarda işgal için sürpriz teşkil edecek” dedi. 

Hamas liderlerinden Muşir el-Mısri, Hamas’ın işgal hapishanelerindeki mahkumların özgürlüğüne kavuşturulmasıyla ilgili müzakere savaşını bilgelik ve güçle yönettiğini kaydederek, işgal rejimi istemese bile onurlu bir anlaşmaya varılacağını belirtti.

Gazze’nin Han Yunus bölgesinde Kassam Tugayları komutanlarından Şehit Mahmud Faris’i anma töreninde konuşan Hamas liderlerinden Muşir el Mısri, “Bugün direniş şehitlerine ve şehit komutan Mahmud Faris’e ve işgal cezaevlerindeki yiğit tutsaklarımıza vefa günündeyiz. Hamas tutsaklar meselesinden bahsederken elindeki güçlü kartlarla bahsediyor. Yiğit tutsaklarımızı aileleri arasında görene kadar işgal rejiminin elimizdeki tutsakları da ışığı görmeyecekler” dedi.

Mısri, “Direniş yolundayız ve gözlerimiz Kudüs’ü izliyor ve onun uğruna kan ve kurbanlar dökülüyor. Gözlerimiz, Gazze’deki direnişin senedi olan işgal altındaki Batı Şeria ve 1948 işgal topraklardaki insanlarımızı izliyor” ifadelerini kullandı.

Han Yunus halkının direnişe bağlılığının, işgalin zayıflatma girişimlerinin başarısız olduğunu ve Filistin’in Filistinlilerin olup, işgalin yok olacağını gösterdiğini kaydeden Mısri, meçhul bir savaşçı olan Şehit Mahmud Faris’in işgale karşı gecesini gündüzüne katarak mücadele ettiğini belirtti.

Halkın, Mahmud Faris gibi insansız hava araçlarını yapan direnişçileri her zaman bilmek istediğini söyleyen Mısri, “Kassam Tugayları’nın ilk insansız hava aracını ortaya çıkararak ilk kez şaşırttığı Asf el-Mekul Savaşını hatırlıyoruz. İşgal altındaki topraklarımızın semalarında uçan Ebabil uçağıydı. İnsansız hava araçları önümüzdeki savaşlarda işgal için sürpriz teşkil edecektir” dedi.

Kassam Tugayları’nın 2014 yılında işgalci askerleri yakalayıp bugüne kadar kıskacında tutarak kahramanca bir savaş verdiğini vurgulayan Mısri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kassam Tugayları, Gazze’ye uygulanan kuşatmaya rağmen insansız hava araçları üretmeyi ve geliştirmeyi başardı. Filistin direnişi de Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nı bilgelik ve güçle yöneterek, ortak operasyon odası aracılığıyla birleşmeyi başardı. Direniş, Filistin halkımıza aittir, halkımızın elinde bir güç, Kudüs’e kalkan, halkımızı koruyan bir kılıçtır. Direnişin araçları belirli bir stratejiyle sınırlı değildir. Halkımızın birliği, işgalin halkımızı zayıflatma iddiasına rağmen Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda kendini gösterdi. Bugün halkımızın grupları işgale ve onun destekçilerine karşı birlik içindedir.

Öte yandan, anma programında konuşan Kassam Tugayları mühendislerinden biri, “Son İsrail askeri mağlup edilene kadar Kassam İHA’ları Filistin semalarında olacak” dedi.

İşgal edilen topraklara dönüş ve kurtuluş yolunun zorlu bir yol olduğunu kaydeden direniş mühendisi, bunun için yüksek bir inanç ve inatçılığın olması gerektiğini belirtti.

Filistin direnişinin, kendisine yöneltilen komplolara rağmen, işgal rejimiyle savaş denklemini değiştirdiğini ve mühendislerin başarıları karşısında düşmanın şaşırdığını vurgulayan Kassam Tugayları mühendisi, Hamas’ın kapılarının yenilikçi beyinlere ve İslam dünyasındaki mühendislere açık olduğunu ifade etti.