HAMAS: Netanyahu, Faşist Kimliğini Ortaya Koyuyor

Hamas yaptığı basın açıklamasında, siyonist işgal hükümetinin başbakanı savaş suçlusu Benyamin Netanyahu’nun, işgal rejiminin nehirden denize kadar bütün bölgeyi hakimiyetlerine alacaklarına dair açıklamasının siyonist politikanın faşist kimliğini yansıttığına dikkat çekti. 

Hamas, faşist siyonist ideolojinin Filistin halkını ve onun meşru haklarını tamamen yok saydığını bu yüzden de ona karşı soykırım gerçekleştirmek suretiyle bir ırkçı tasfiye politikasını hakim kılmayı hedeflediğini vurguladı. 

Hamas basın açıklamasında söz konusu düşmanca açıklamaların aynı zamanda faşist yahudi yerleşimcilerin desteğiyle iktidara gelen mevcut siyonist hükümetin, ABD yönetiminin pazarlamaya çalıştığı sözde “barış” girişimlerine ve normalleşme çabalarına da bir cevabı niteliği taşıdığına dikkat çekti. 

Hamas, işgal rejiminin bu tutumunun karşısında tüm Filistin halkının, Arap dünyasının ve İslam aleminin hep birlikte, Filistin halkına yönelik suçlarını sürdürmekte ısrarlı davranan siyonist düşmana karşı güçlü bir tavır sergilemesini zorunlu kıldığına işaret etti.