HAMAS: Mescidi Aksa’ya Saldırının Sonucu KÖTÜ OLUR!

HAMAS, işgal hükümetinin aşamalı olarak Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğine zarar verme çabasının kötü sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Hamas Hareketi, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya ve kutsallığına dokunmasının bedelini çok ağır ödeyeceğini ifade etti.

Mescid-i Aksa’da dün yaşananlar konusunda açıklamada bulunan Hamas, işgal polisinin ve Kudüs’teki işgal belediyesinin Mescid-i Aksa’nın idaresini İslami Vakıflar Dairesi’nin elinden almaya çalıştığını söyledi.

Mescid-i Aksa bekçilerine Mescid-i Aksa’yı savunmadaki rolleri nedeniyle övgüde bulunan Hamas, işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı korumak için Mescid-i Aksa’ya daha sık giderek nöbet tutma çağrısında bulundu.

Hamas, Mescid-i Aksa’nın 144 dönüm genişliğindeki arazisiyle sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Müslümanlar dışında hiç kimsenin Mescid-i Aksa’ya ortak olmadığını belirtti.

Mescid-i Aksa’nın veya herhangi bir bölümünün kimliğini değiştirme girişiminin Filistin halkı tarafından asla kabul edilmeyeceğini kaydeden Hamas, işgal rejiminin El-Aksa ve Kudüs intifalarının mesajını iyi anlaması gerektiğini söyledi.

Hamas, Filistin Vakıflar Bakanlığı’ndan ve Ürdün’den Mescid-i Aksa’da yaşananlar konusunda net bir tavır ortaya koymalarını istedi.