Hamas Lideri: İran İslam Devrimi, İsrail’e Karşı Bir Kale Oldu

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı, İran İslam İnkılabı zaferinin yıldönümü münasebetiyle Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’i tebrik ederek, Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in Filistin ulusuna ve davasına karşı duruşunu takdir etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in İran İslam İnkılabı’nın zaferinin yıl dönümünü kutladı.

İsmail Haniye, Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’e gönderdiği mesajda şunları söyledi: ‘İran İslam İnkılabının zaferi, Siyonist-Amerikan terörizmine karşı bir kale oluşturan İslami Direniş projesi alanında büyük bir başarıydı.

Bu şanlı devrimin zaferinin kırk üçüncü yıl dönümünde, Allah’tan İran İslam Cumhuriyetine daha fazla başarı ve zaferler bahşetmesini diliyoruz.

Hamas hareketi içinde bizler, Filistin halkıyla birlikte bu yıl dönümünü bir iftihar ve gurur kaynağı olarak görüyor ve İran İslam Cumhuriyeti’nin milleti, direnişi ve Filistin’in haklı davasını desteklemekteki değerli pozisyonlarını ve bu ülkenin Filistin halkına ve Filistin’in kahramanca direnişine yardımını takdir ediyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Filistin meselesinin karşı karşıya olduğu tehditler ve zorluklar göz önüne alındığında, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkını ve direniş projesini destekleme konusundaki öncü pozisyonunun daha da güçlendirileceğini umuyoruz.’