HAMAS Lideri Heniyye: GAZZE Patlamanın Eşiğinde

Gazze Şeridi’nin yaşadığı krizlerin patlamaya yol açabileceği uyarısında bulunan Heniyye, “Gazze’nin patlamak üzere olduğunu herkes biliyor. Bu patlamanın sonuçlarını ve bölgeye etkilerini kimse tahmin edemez” dedi.

Bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Filistinli grupların liderleriyle gerçekleştirilen görüşmenin Hamas’ın gruplar arasındaki işbirliğini güçlendirme politikasının devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Mısır’la aralarındaki güven krizini geride bıraktıklarını söyleyen Heniyye, Mısır’ın Gazze’deki güvenlik güçlerinin Filistin-Mısır sınırını korumadaki başarısını takdir ettiğini belirtti.

Filistin davasıyla ilgili son gelişmelerin, Trump’ın Kudüs ve mülteciler konusundaki kararlarının tehlikesine dikkat çeken Heniyye, Hamas heyetinin Mısır’da Gazze Şeridi’nin durumunu da görüştüğünü söyledi.

Uzlaşı konusuna da değinen Heniyye, Ramallah’taki yönetimin daha cesur bir şekilde davranması gerektiğini ifade ederek, “Çünkü bugün zaman hepimizin boynunun üzerinde sallanan kılıç gibi” dedi.

Gazze’deki Mısır güvenlik heyetinin görüşmelerini sürdürdüğünü kaydeden Heniyye, Filistinli gruplarla Filistin’e dönüş yürüyüşleri konusunu da ele aldıklarını bildirdi.

“Yüzyılın Anlaşması”na da değinen Heniyye, gerek Kudüs ve gerekse mülteciler konusu olsun Filistin halkının haklarına zarar verecek hiçbir anlaşmanın başarılı olamayacağını söyledi.

Filistinli grupların liderleriyle görüşmelerinde önümüzdeki dönemde stratejilerinin söz konusu anlaşmaya karşı direnmek olması gerektiğini vurguladıklarını ifade eden Heniyye, Mısır’daki görüşmelerde uzlaşı konusundaki görüşlerini anlattıklarını bildirdi.