HAMAS’tan Kudüs FEDA Eylemi YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüş kamp merkezindeki El-Hulefa Camii önünden başladı ve çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte şehit ve direniş lehine sloganlar atıldı.

Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Asker, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa’yı işgalcilerden korumak için çabaların birleştirilmesi ve yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.

Ebu Asker, Mescid-i Aksa’yı savunma ve hakkın üstün gelmesi için canını feda eden Şehit Nimr El-Cemel’e övgüde bulunarak, El-Cemel’in eylemde kullandığı silahı 2003 yılında işgalcilerden ganimet aldığını ifade etti.

Şehit El-Cemel’in gerçekleştirdiği eyleme övgüde bulunan Ebu Asker, üç işgal askerinin öldüğü ve dördüncüsünün de ağır yaralandığı eylemin işgalcilerin hak ettiklerinin en basiti olduğunu belirtti.

Batı Yaka’daki ailelerin Mescid-i Aksa’yı müdafaa yolunda daha çok şehit vermek için yarıştıklarını kaydeden Ebu Asker, eylemin işgalcilerin Batı Yaka’daki ihlallerine ve Gazze ablukasına verilmiş doğal bir tepki olduğunu ve son eylem de olmayacağını dile getirdi.

Filistinli direnişçi Nimr El-Cemel dün sabah Kudüs’ün kuzeybatısında kurulu Har Adar Yahudi Yerleşkesi’nde üç işgal askerini öldürüp dördüncüsünü ağır yaraladıktan sonra işgal güçlerince şehit edildi.