HAMAS: İsrail’in Kayıpları Açıklanandan Çok Fazla

Hamas Siyasi Büro üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk İsrail işgal rejiminin gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ona zafer kazandıramayacağını, ayrıca işgal güçlerinin kayıplarının resmen itiraf ettiklerinden çok fazla olduğunu dile getirdi. 

Ebu Merzuk, El-Cezire kanalının kendisiyle yaptığı röportajda Filistin’le ilgili muhtelif konular üzerinde durdu. Bu çerçevede ateşkes için ileri sürdükleri şartlar, direnişin elindeki rehineler, Rusya ve Çin ile ilişkiler, direnişin Aksa Tufanı’ndaki kazanımları ve bunun İsrail işgal rejimine etkileri başta olmak üzere değişik konular üzerinde durdu. 

Ebu Merzuk, şu an işgal rejiminin Gazze’de tanklarla yavaş yavaş ilerleme stratejisiyle operasyonlar düzenlemeye çalıştığını ancak karadaki girişimlerinin direnişin çok sert tepkileriyle karşılaştığını ve işgal güçlerinin önemli kayıplar verdiğini bunun da işgal ordusunu yıprattığını dile getirdi. 

İşgal rejiminin karadaki operasyonlarda içine düştüğü acziyeti telafi amacıyla sivil halka yönelik saldırı ve katliamlarını, yıkım ve tehcir politikalarını sürdürdüğünü ancak işgal rejiminin bu politikalarının ona zafer kazandıramayacağını vurguladı.