Hamas: İsrail’in Amacı Halkımızı Göçe Zorlamak

Hamas Siyasi Büro üyelerinden ve hareketin ileri gelenlerinden Halil El-Hayye bir terör örgütlenmesi niteliğindeki siyonist işgal rejiminin yeniden katliam ve yıkımı başlatmak, kadınları ve çocukları topluca katletmeye devam etmek için gün saydığını ve şu an onun hedefinde Filistin halkını göçe zorlamak olduğunu, o yüzden de yaş kuru demeden önüne çıkan her şeyi yıktığını, öldürme amaçlı saldırılarında gördüğü her canlıyı hedef aldığını dile getirdi. 

El-Hayye El-Cezire tv kanalının kendisiyle yaptığı röportajda, uluslararası toplum tarafından işgal rejiminin kadınları ve çocukları katletmesine engel olmak için yeterince baskı yapılmadığını, bu konuda yeterli miktarda bir toplumsal baskıya da maruz kalmadığını o yüzden bu katliamlara geri dönme cüreti gösterebildiğini vurguladı. 

El-Hayye röportajında şu ifadelere yer verdi: Anneler ve çocukları dosyasını kapattık ve bu kesime giren 85 kişiyi teslim ettik. Ancak işgal rejimi bu kesime, bizim tankların üzerinden ve askeri üslerinden topladığımız askerleri de eklemek amacıyla bir ustalık yapmaya kalkıştı. 

El-Hayye kendilerinin ellerindeki yaşlı esirlere karşılık işgal zindanlarındaki yaşlı esirlerin özgürleştirilmesi teklifinde bulunduklarını ancak işgal rejiminin bunu kabul etmediği dile getirdi. 

Siyonist işgal rejimi, esir takası ve ateşkesin kalıcı hale getirilmesi konusundaki tüm teklifleri reddederek uzatmalarla birlikte toplamda 7 gün süren ateşkesin ardından bugün sabah saatlerinden itibaren Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını yeniden başlattı. Toplu katliamlara son verilmesi konusundaki tüm çağrılara kulak tıkayarak sivil savunmasız insanların kitleler halinde sığındığı yerleri hedef almak suretiyle mümkün olduğunca çok sayıda insanı katletmeyi hedefliyor.