Hamas: İsrail Yeni Sivil Katliamlara Hazırlanıyor

Hamas, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nin dışarıyla iletişimini kestiğini ve Filistin topraklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını söyledi ve rejimin dünyanın gözünden uzakta kıyı şeridine karşı daha fazla soykırım yapmaya hazırlandığını söyledi.

Filistin direniş hareketi Cuma günü yaptığı basın açıklamasında açıklamalarda bulundu.

“Gazze Şeridi’nden iletişimi ve interneti kesmek ve yerleşim bölgelerine karadan, denizden ve havadan bombardımanı artırmak; İşgalcilerin basının ve dünyanın gözünden uzakta daha fazla katliam ve soykırım yapma niyeti konusunda uyarıda bulunuyor” denildi.

Rejim, Hamas ve Gazze merkezli direniş hareketi İslami Cihad’ın işgalci varlığa karşı yıllardır en büyük operasyonunu başlattığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye karşı amansız bir savaş yürütüyor. El Aksa Fırtınası Operasyonu olarak adlandırılan sürpriz Filistin saldırısı, rejimin Filistin halkına karşı yoğunlaştırdığı suçlara yanıt olarak geldi.

İsrail saldırısının başlamasından bu yana Gazze’de ölenlerin sayısı 7 bin 400’ü aştı, 20 bin 500’den fazla kişi yaralandı.

Hamas’ın açıklamasında, “İşgali, Washington’u ve onu destekleyen Batılı başkentleri, bir dizi katliamdan ve bunların sonuçlarından tamamen sorumlu tutuyoruz” denildi.

ABD ve İsrail’in diğer Batılı müttefikleri, İsrail rejiminin Gazze’de dizginsiz kan dökmesini bir “meşru müdafaa” aracı olarak savundular.

Ancak Hamas, son derece ölümcül saldırganlığı bir “imha savaşı” olarak nitelendirdi.

Yine de hareket, Filistin halkının “bu faşist politikalardan korkmayacağını” doğruladı.

“Onların yiğit direnişi, bu barbarca saldırganlığı püskürtene kadar, topraklarımızdan ve kutsal mekanlarımızdan işgali yenilgiye uğratana ve başkenti Kudüs olan Filistin devletini kurarak özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkımızı kullanana kadar devrimi ve mücadeleyi durduramayacaktır…”