HAMAS Yetkilisi: İSRAİL’e Karşı KUDÜS ORDUSU Kurulmalı

Siyonistler tarafından işgal edilmesinin 50. yıldönümünde gerçekleşecek Dünya Kudüs Günü gösterileri, bu kutsal mekanın Arap ülkelerinin bile komplolarına maruz kalarak tarihinin en kötü koşullarına sahip olduğu bir zamanda yapılıyor.

Filistin’in Hamas Hareketi yetkilisi Mahmud el-Zehhar, Ayetullah Humeyni’nin Dünya Kudüs Günü’nde düzenlenen gösterilerin ortaya çıkışı üzerindeki etkisine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Ayetullah Humeyni, Arap ve İslam dünyasında Filistin meselesinin gündeme oturması üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve belirlediği Dünya Kudüs Günü gösterileriyle Batı’ya hizmet edenler dışında tüm Müslümanların gönlünde yer aldı.

El-Zehhar ilaveten, “Bazı Arap ve Batı ülkelerinin saldırılarına maruz kalan Filistin’e işaret eden Kudüs Günü aslında Müslümanlara yöneltilen bir büyük uyarıdır. Günümüzde artık her şeyden daha önemli olan konu ise, bu kutsal mekanı Siyonistlerin işgalinden kurtaracak bir Kudüs Ordusu’nun oluşumudur. Zira son yıllarda bölgede olup bitenler Filistin meselesinin unutulmasına neden olmuştur” ifadelerinde bulundu.

Hamas yetkilisi, bazı Arap ülkelerinin Siyonistlerle ilişkilerini normalleştirmeye meyilli olduğuna değinerek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu konuda normalleştirme ifadesinin kullanımı tamamen yanlışdır, çünkü Siyonist Rejim normal bir siyasi yapıdan yoksun olmakla birlikte bölgede hiçbir konuma sahip değildir. Böylece bize göre, bu yönde harcanan tüm paralara rağmen normalleştirme olarak nitelendirilen girişimlerin hepsi başarısız kalacak.”

El-Zehhar, bazı Arap ülkelerinin bölgede Siyonistlere karşı düşmanlık yerine İranofobi politikalarını yaymasıyla ilgili de şunları kaydetti:

Direniş hareketini terörizmle ilişkilendirmeye çalışan faaliyetler gibi bu politikalar da İslam ümettinin düşmanlarının üzerinde durduğu bir girişimdir. Batı’nın dünyada yaydığı korkulardan biri de İran’a karşı ortaya çıkardığı korku politikalarıdır, halbuki bunlar hiçbir şekilde doğru değildir.