HAMAS: İSRAİL İlişkileri, FİLİSTİN’e Darbe Vurmakta!

Hamas liderlerinden Refet Murre Arap ülkelerinin içinde bulundukları zaaf durumunun ve hakim sistemlerinin yöneldikleri İsrail işgal devletiyle ilişkileri normalleştirme gayretinin Filistin davasına büyük zarar verdiğini ve doğrudan ona darbe vurduğunu dile getirdi.

Murre, Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkileri kurma girişimlerinin tehlikeli birer adım olduğunu, Filistin davasını ve Filistin halkının haklarını hedef aldığını, işgal devletinin işlediği bütün suçlara rağmen varlığını sürdürmesine hizmet edeceğini vurguladı.

Halic Online haber sitesinin yayınlandığı açıklamasında Murre, ABD – İsrail işbirliğinin bütün temel meseleleri ayaklar altına aldığına, Hamas’ın bu işbirliğini çok tehlikeli olarak gördüğüne dikkat çekti.

Murre, hareketlerinin sadece Gazze’de bir devlet kurulmasını planladığı iddiasının tamamen asılsız olduğunu belirterek böyle bir iddianın hiçbir geçerliliğinin olmadığını, hareketlerinin böyle bir şeyi reddedeceğini ve buna hiçbir şekilde itibar etmeyeceğini söyledi.

Murre, ABD ve İsrail’in Filistin direnişine darbe vurma, büyük yahudi yerleşim merkezlerinin bulunduğu alanları ilhak, Filistin devleti kurulması düşüncesini geçersiz hale getirme ve bölgede direniş güçlerini hedef alma planlarına karşı da uyarıda bulundu. Filistin davasını kuşatan bu gibi tehlikeli gelişmeler ve oyunlar karşısında Filistin evini yeniden düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.