Hamas: İsrail İle İlişki, Ümmetin Duruşuna Ters

Hamas Siyasi Bürosu üyesi Husam Bedran, Hamas’ın İsrail işgal yönetimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine tamamen karşı olduğunu, onunla ilişkileri normalleştirmenin varlığını meşrulaştırma anlamına geleceğini belirtti.

İşgalin Filistin halkının sırtına saplanmış bir hançer olduğunu, on binlerce insanın şehit edilmesinden ve esir edilmesinden, Filistin’in özgürlüğü için mücadele eden herkesin perişan edilmesinden onun sorumlu olduğunu vurguladı.

Kültürel alanda yürütülen normalleştirme çalışmalarının da Filistin halkı, Arap toplumları ve İslam ümmeti tarafından reddedildiğini, bu çalışmaların doğru çizgiden sapan çalışmalar olduğunu ümmeti temsil edemeyeceğini belirtti.

Bedran, işgal yönetiminin Batı Şeria topraklarını ilhak çabaları hakkında yaptığı açıklamada bu bölgenin ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Hamas’ın buna karşı bütün gücüyle mücadele edeceğini, buranın ilhakına karşı verilen mücadelede mümkün olan hiçbir aracı kullanmaktan geri kalmayacağını vurguladı.

Tehlikenin gelmekte olduğunu, işgalcilerle görüşmeler yapılabileceğini düşünenlerin görüşme yapmaları için herhangi bir vakit bulunmadığını, zamanın bu tehlike karşısında bütün Filistinlilerin ortak mücadele vermeleri için güçleri birleştirme zamanı olduğunu söyledi.

ABD’nin Filistinlilerle görüşmelerin başlatılmasını ilhak kararıyla irtibatlandırmasının iğrenç bir tutum olduğunu vurgulayarak ABD’nin bu tavrıyla, siyonist işgalcilerin aşırı sağcı kesimiyle aynı safta durduğunu açıkça gözler önüne seren bir tavır ortaya koyduğuna dikkat çekti.

İlhak işleminin Filistin halkı aleyhine işlenecek bir suç, yeni bir felaket olacağını ve işgal hükümetinin bunu ABD’nin sağlayacağı örtünün altında işlemesinin söz konusu olacağını dile getirdi.