HAMAS: İşgal Ordusunun Amacı BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ’nü Engellemek

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdürmesinin ve direnişe ait alanları hedef almasının amacının Filistin sahasını karıştırmak ve halkı korkutarak Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılmalarını engellemek olduğunu ifade etti.

Saldırıların Filistin halkının ısrarlı direnişi karşısında işgal rejiminin gerçek anlamda kriz yaşadığını ortaya çıkardığını kaydeden Burhum, İsrail’in Filistin halkının ve direnişinin iradesini kırma girişimlerinin başarılı olamayacağını dile getirdi.

İşgal ordusuna ait uçaklar gece yarısı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinin kuzeyinde Filistin direnişine ait bir alana saldırı düzenledi.

İşgal ordusuna ait insansız hava araçları Rafah kentinin kuzeybatısında yer alan İzzeddin El-Kassam Tugayları’na ait “Rafah Şehitleri” alanına üç füze attı.

İlk saldırıdan kısa süre sonra işgal ordusu savaş uçaklarının da aynı alana iki füze attığı ve alanda büyük hasar meydana gelirken saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İşgal ordusu sözcüsü, bir grup Filistinlinin sınırı geçerek duvar inşaatında kullanılan araçları tahrip etme girişimine misilleme olarak Hamas’a ait bir eğitim alanına saldırı düzenlendiğini söyledi.