Hamas İRAN Temsilcisi: İSRAİL’in Amacı Tam İŞGAL

Halid el-Kaddumi,  dün Tahran’da  ”Mescidi Aksa İslam’ın önceliği-direnişin devamlılığı” adlı haber oturumunda  yaptığı açıklamada, terör rejimi İsrail’in Mescidi Aksa’yla ilgili yanlış bir hesap yaptığını belirterek; ”Arap ülkeleri arasında ihtilaflar terör rejimi İsrail’in  Filistin topraklarında işgal siyasetleri için gerekli ortamı hazırladı” dedi.

HAMAS yetkilisi, şimdiki şartlarda Mescidi Aksa’da yaşanan gelişmeleri  tehlikeli olarak nitelerken, ”Gerçekte Arap ülkelerinin Filistin davasıyla ilgili tutumlarının onlar için iftihar olacaktır” dedi.

Dün Tahran’da  ”Mescidi Aksa İslam’ın önceliği-direnişin devamlılığı” adlı haber oturumu İslami Uyanış Kurultayı’nın işbirliğiyle yapılırken,  bu oturuma HAAMAS’ın seçkin üyeleri ve bölgenin siyasi uzmanları da katıldı.

Terör rejimi İsrail güçleri, 14 temmuz tarihinde  korsan rejimin başbakanı Netanyahu’nun emriyle, Mescidi Aksa’nın kapılarını  namaz kılan filistinlilere kapadılar ve ondan sonra da Mescidi Aksa’nın kapılarına sözde güvenlik adıyla elektronik dedektörler ve kemaralar yerleştirdiler.