Hamas ve Hizbullah, İsrail Meclisini Vuracak Füzelere Sahip

İbranice yayın yapan Maariv gazetesinde yer alan bir haberde işgal ordusunun, işgal altındaki Kudüs şehrinde tatbikat yaptığı, bu tatbikatın İsrail parlamentosu Knesset’i Hamas ve Hizbullah’ın füzelerinden korumak amacı taşıdığı ifade edildi.

Tatbikatın hükümet binalarının yanı sıra stratejik merkezleri ve yakında Kudüs’e taşınması konuşulan Amerikan büyükelçiliğini korumayı hedeflediğinin ifade edildiği haberde, İsrail’in raporlarında Hamas ve Hizbullah’ın tüm bu merkezlere ulaşabilecek füze gücüne sahip oldukları ve bu füze gücünün Savaş Bakanlığı tarafında endişeye yol açtığı bilgisine yer verildiği belirtildi.

Nitekim işgal ordusunun iç cephe komutanı tarafından yapılan açıklamada da stratejik binalara yönelik tehlikelerin göz ardı edilmemesi amacıyla bu tatbikatları gerçekleştirdikleri, özellikle de Knesset binasının hedef alınması senaryosu üzerinde durdukları beyan edildi.

Ayrıca İsrail’in hazırladığı raporlarda Hamas ve Hizbullah’ın İsrail’de kamuoyunu etkilemek için devletin kritik binalarını hedef alacaklarının belirtildiği, bu hedefe ulaşmaları halinde bunun herkesi etkileyeceği ifade edildi.